Gå til hovedindhold

Indskoling

Leder du efter et spændende og sjovt forløb, du kan supplere din øvrige undervisning med, så tjek vores forløb her. Undervisning og aktiviteter tilpasses indskolingen.

 • Læs op

Indhold

  Lær om begravelsesritualer fra senistid til middelalder. I vil blandt andet lære at opstille en tese samt begrunde og afprøve den gennem filosofisk argumentation og samtale. Snack-forløbet er et supplement til din undervisning.

  Forløbet er inddelt i tre faser. En før-fase, besøget på Horsens Museum og hjemme igen på skolen. 

  Før
  Forud for besøget arbejder I alderssvarende med Død & Begravelse i eget materiale. Det er vigtigt, at eleverne har baggrundsviden før klassens besøg på museet.

  Museumsbesøg
  Dialogisk formidling i udstillingen med teaterpædagogiske øvelser og kronologipuslespil. Alle aktiviteter er tilpasset indskolingen.

  Hjemme
  Efterarbejde hjemme på skolen med fortsættelse af den filosofiske argumentation og samtale, vi har taget hul på på museet.

  Materiale og aktiviteter til før- og efterarbejde finder du nederst på siden og tager udgangspunkt i vores arkæologiske udstilling.

  • Fag: Historie, dansk, kristendomskundskab, DSA
  • Pris: 500 kr. Inkluderer materiale du selv henter fra hjemmesiden, museumsbesøg med formidler og aktiviteter. Besøg i udstillingen på egen hånd er gratis. Husk blot at booke tid via nedenstående mailadresse. 
  • Varighed på museumsbesøg: 1,5 time
  • Sted: Horsens Museum
  • Book forløbet på pkbo@horsens.dk


  Død og begravelse - undervisningsmateriale.pdf
  Elev- og lærerhæfte.
  Printes 2-sidet med dobbelthæftning i farver. 
  Klik her-link i afsnittet om Shamanen tilgås i pdf-udgaven på din pc

  Til læreren.pdf
  Opgaveforslag til læreren i et pick ’n mix-princip.

  For 13.000 år siden er isen på tilbagetrækning. Danmark er isfrit, og de første mennesker vandrer ind i landet sydfra. De følger rensdyrflokkenes vandring nordover.

  Ved Tyrsted syd for Horsens har en lille gruppe jægere slået sig ned ved en lille sø. Det er i denne forhistoriske sø, vi har gjort nogle meget spændende fund, der kan fortælle os om de første mennesker ved Horsens. Disse fund og genstande, er udgangspunkt for den billedkunstaktivitet, der bliver omdrejningspunktet på museet.

  Læs hele forløbsbeskrivelsen i kataloget.

  • Fag: Historie, dansk, billedkunst, DSA
  • Pris: 1000 kr. Inkluderer tilsendt lærervejledning og undervisningsmateriale med lektionsplaner, faktatekst og aktivitetsforslag samt museumsbesøg
  • Varighed på museumsbesøg: 3 timer inkl. pause
  • Sted: Horsens Museum
  • Book forløbet på: pkbo@horsens.dk

  Tid: Udbydes i perioden maj - september

  Vitus Bering er en af byens helt store profiler, og så er han Horsens’ sejeste mand. Hvorfor? Fordi han står bag to af verdenshistoriens største opdagelsesrejser, Kamtjatka-ekspeditionerne.

  Kom ind på museet og lær mere om Vitus Berings vilde bedrifter i et besøg bestående af en rundvisning i udstillingen, hvor vi fortæller, og I spørger. Herefter skal vi aktivere de små grå i en klasseaktivitet, hvor I i fem overskrifter skriver alt det, I kan huske om en given periode af Vitus Berings liv. Aktiviteten genererer en lille vidensbank, I kan tage med hjem og bruge i jeres videre arbejde med Vitus Bering. Så går vi i Lunden, hvor I på egen krop skal prøve kræfter med Vitus Bering-historien i museets Bering-Challenge, Berings Besværligheder.

  Berings Besværligheder er et underholdende og udfordrende samarbejdsløb, hvor klassen i hold skal samarbejde om aktiviteter, der relaterer sig til Kamtjatka-ekspeditionerne. En aktivitet der repeterer fortællingen om Vitus Bering med kroppen.

  • Fag: Historie, dansk, kristendomskundskab, idræt
  • Pris: 1000 kr. Inkluderer materiale med undervisnings- og aktivitetsforslag samt museumsbesøg
  • Varighed på museumsbesøg: 3 timer inkl. pause
  • Sted: Horsens Museum
  • Book forløbet på: pkbo@horsens.dk

  Vitus Bering er en af byens helt store profiler, og så er han Horsens’ sejeste mand. Hvorfor? Fordi han står bag to af verdenshistoriens største opdagelsesrejser, Kamtjatka-ekspeditionerne.

  Kom ind på Horsens Museum og lær mere om Vitus Berings vilde bedrifter i et besøg bestående af en rundvisning i udstillingen, hvor vi fortæller og I spørger.

  Herefter skal vi aktivere de små grå i en klasseaktivitet, hvor I i fem overskrifter skriver alt det, I kan huske om en given periode af Vitus Berings liv. Aktiviteten genererer en lille vidensbank, I kan tage med hjem og bruge i jeres videre arbejde med Vitus Bering.

  Før
  Hjemme arbejder I alderssvarende med Vitus Bering. Det er vigtigt, at eleverne har baggrundsviden før klassens besøg på museet. (Når forløbet er booket tilsendes link til forberedelse)

  På museet
  Rundvisning i udstillingen om Vitus Bering. Herefter aktiverer vi klassens fælles hukommelse i en aktivitet, hvor vi bruger vores nyerhvervede viden om Bering. Aktiviteten genererer en fysisk videnbank, I kan tage med tilbage til skolen og arbejde videre med.

  Hjemme
  Efterarbejde hjemme på skolen. Brug det skriftlige materiale I fik produceret på museet til at evt. at skrive en artikel om Bering, en historisk fortælling eller til et collagearbejde i billedkunst.

  • Fag: Historie, dansk, kristendom
  • Pris: 500 kr. Inkluderer tilsendt lærervejledning og undervisningsmateriale med lektionsplaner, faktatekst og aktivitetsforslag samt museumsbesøg
  • Varighed på museumsbesøg: 1,5 time
  • Sted: Horsens Museum
  • Book forløbet på: pkbo@horsens.dk