Gå til hovedindhold

Podcast

Lyt til podcasts, hvor medarbejdere fra Museum Horsens medvirker.

Indhold

    Den 8. november 1892 blev fangen Jens Nielsen henrettet for mordforsøg i den indre vestre gård i Horsens Straffeanstalt. Henrettelsen foregik ved halshugning med økse. Det var den eneste henrettelse, der fandt sted i fængslet i Horsens og den sidste henrettelse med økse i Danmark.

    Hør museumsinspektør og afdelingsleder for Fængselsmuseet Anne Katrine Nagel Christensen fortælle historien om Jens Nielsen.

    Lyt til podcasten her.

    Podcastrækken "Fængselshistorier" er produceret og tilrettelagt af Dorthe Chakravarty i samarbejde med Fængselshistorisk Selskab. Se mere på: faengselshistorie.dk

    Hvordan havnede danske Vitus Bering i russisk tjeneste og blev leder af en af verdenshistoriens mest spektakulære ekspeditioner? Og hvorfor er han ukendt for de fleste danskere i dag? Hør museumschef for Museum Horsens, Merete Bøge Pedersen, fortælle om Vitus Bering i podcasten ”Den yderste grænse” sæson 11, episode 3.

    Lyt med her.

    • Vært: Bjørn Harvig
    • Medvirkende: Museumschef Merete Bøge Pedersen, Museum Horsens
    • Redaktør: Rikke Caroline Carlsen


    Podcasten ”Den yderste grænse” er produceret af Kontoret Juhl & Brunse for Vores Tid og 24syv. 

    Ny podcast følger sporene efter Vitus Berings barndom i Horsens og fortæller historien om hans fantastiske liv.

    Verdens største opdagelsesrejsende var faktisk dansker – de fleste har bare glemt ham, selvom han burde være lige så berømt som H.C. Andersen, hvis man spørger museumschef Merete Bøge Pedersen fra Museum Horsens: Hun tager os med på jagt efter spor efter Vitus’ barndom i Horsens og fortæller historien om, hvordan han røg i glemmebogen her i Danmark, selvom han gennemførte den største opdagelsesrejse, verden nogensinde har set. 

    Lyt til podcasten her – eller hvor du ellers plejer at lytte podcast. 

    • Tilrettelæggelse: Journalist Monica C. Madsen 
    • Medvirkende: Museumschef Merete Bøge Pedersen, Museum Horsens og journalist Monica C. Madsen 
    • Lyd: Per Buhl Ács 
    • Musik: Upright Music

    Podcasten er produceret af Historieselskabet

    I Vores Tids podcast ”Forløber” fortæller museumsinspektør på Fængselsmuseet Anne Katrine Nagel Christensen i episode 29 om stortyven og flugtkongen Carl August Lorentzen.

    Lyt med her.

    • Vært: Nikolai Sørensen, historiker og tilrettelægger på Vores Tid
    • Medvirkende: Anne Katrine Nagel Christensen, museumsinspektør på Fængselsmuseet
    • Redaktør: Rikke Caroline Carlsen

    Museum Horsens er med i en podcastrække, der er lavet i samarbejde med Gudenå samarbejdet og syv andre museet, samt VisitAarhus og Kystlandet. Her bliver kulturhistorien fra Gudenåens bred formidlet på spændende vis. Lyt med på Oplevgudenaa.dk

    I afsnit nr. 2: "Tættere på himlen - klostre langs Gudenåen: Klostrenes franchisemodel" deltager middelalderarkæolog og museumsinspektør fra Museum Horsens Lars Pagh. I dette afsnit bliver klostervæsenets drift taget under luppen. Klostrene blev nemlig drevet efter en særlig og genkendelig model. Lars Pagh tager udgangspunkt i Voer kloster ved Gudenåen som eksempel. 

    Afsnittet kan høres her.

    Medvirkende: Middelalderarkæolog og museumsinspektør fra Museum Horsens Lars Pagh. Journalist: Lene Grønborg Poulsen.

    Voer Kloster var et af mange klostre langs Gudenåen i middelalderen. Klostrene centrerede sig omkring tre områder på den 150 km lange Gudenå. Læs mere om klostrene her.

    Arkæolog Lars Pagh fra Museum Horsens deltager i podcasten "Tættere på himlen - klostre langs Gudenåen"