Gå til hovedindhold

Sarah Becker på Horsens Kunstmuseum

Horsens Kunstmuseum præsenterer en særudstilling med designer Sarah Becker. På udstillingen vises en lang række broderede værker skabt i perioden foråret 2021 til sommeren 2023.

Indhold

    Udstillingsperiode: lørdag den 7. oktober 2023 – søndag den 14. januar 2024.

    Udstillingens motiver kredser om den nære verden. Brugen af de tidsløse stilleben skaber forbindelse til symbolikken i den klassiske malerkunst. Scenen er hjemmet. Verdenen lige rundt om Sarah Becker. Hun tegner med tråden, maler på stoffet. Hendes broderier er sanselige, poetiske, taktile og varierer i størrelse og motiv. For Sarah Becker er broderiet, som medie undervurderet. Håndværket bliver ofte opfattet som yndigt og dekorativt, som pynt skabt af kvinder gennem tiden. Der er så mange regler for hvad man må og hvad man ikke må og denne rigide ramme finder hun uinteressant. For hende har broderiet mange uudforskede muligheder. Det eksperimenterende broderi springer rammen for vores traditionelle opfattelse af hvad et kunstværk er. Sarah Becker er optaget af gentagelsen. Hun udtaler: "Der er noget ved gentagelsen som er ekstremt irriterende og ekstremt frigørende. Repetitionen i at bearbejde det samme billedligt igen og igen. At skabe det samme motiv, med tråden som linjen, den mørke silhuet som omkredser frugterne, blomsterne, eller tallerkenen, mens fladerne bag skifter."

    I Sarah Becker's værker anvender hun udelukkende genbrugsmaterialer. Tøj eller genstande som er efterladt af mennesker der har eller har haft betydning i hendes liv. Det kan vække minder fra en anden tid, men får nyt liv ved blive indgå i de værker hun skaber. Verden i dag har et overforbrug af tekstiler. Der produceres konstant nyt, selvom vi har nok tøj til de næste ti liv. Vi er omgivet af tekstiler i vores hjem og det iklæder vores kroppe. Der er meget af et menneske i de klæder de har båret, som på den måde bliver en iboende del af værket. Udstillingen er et bud på nutidige nature morte, hvor Sarah Becker har været fri til at udforske og udfordre på værkernes præmisser. Hun skaber poetiske udtryk i et medie, der i sin natur har et langsomt tempo; Et sting af gangen.

    Hvem er Sarah Becker
    Sarah Becker er uddannet fra Kunstakademiets Designskole i 2003 og har siden da skabt alverdens broderier af farvestrålende tekstiler. Hun valgte efter akademiet nålen, broderiet og det poetiske ved stof og tråd som hendes primære udtryksform. Som en maler skabes værkerne stående, hendes broderi er sanselige og taktile og varierer i størrelse og motiv. Hendes broderier er sanselige og taktile og varierer i størrelse og motiv.  Igennem årene har hun skabt broderi for nogle af verdens største modehuse, som f.eks. FENDI og Dior.